תוכנית "הדגל הכחול" מעניקה לחופי הרחצה, שעומדים בתנאי הסף שנקבעו על ידי מובילי התוכנית, תו "הדגל הכחול" – תו זה מהווה מעין "אישור פורמלי" המעיד על עמידה בתקנים מחמירים וסטנדרטים של איכות סביבתית בינלאומית.
תו הדגל הכחול ניתן לתקופה של 12 חודשים בלבד, ויש צורך לחדש אותו מדי שנה. התוכנית הוקמה לראשונה בשנת 1985 בצרפת, וכיום היא נחשבת לתוכנית בינלאומית יוקרתית, המוכרת בכל רחבי העולם. תוכנית הדגל הכחול מופעלת מטעם הקרן לחינוך סביבתי FEE שמקדמת באופן וולונטרי פיתוח סביבתי באמצעות ניהול וחינוך סביבתי.
בישראל, תוכנית "הדגל הכחול" מופעלת על ידי עמותת EcoOcean אשר מייצגת את ארגון FEE הבינלאומי בישראל.
אז איך זה עובד בפועל? החוף המועמד מקבל את תו "הדגל הכחול" רק לאחר שהוכיח שהוא עומד בסטנדרטים הבינלאומיים שקבעה התוכנית. כל חוף שמועמד נבחן בקפידה יתרה על ידי הוועדה הלאומית, כאשר נציגי הוועדה הם נציגי ארגונים ועמותות הפועלים למען סביבה ירוקה, נציגי ארגוני מצילים ונציגים ממשרדי ממשלה שונים. לאחר שהוועדה הבינלאומית נתנה את המלצותיה אודות חוף מסוים, המלצות הוועדה מועברות למטה הקרן (FEE) אשר מוסמכת להעניק, דה פקטו, את הדגל הכחול.
כאמור, גם "חוף נורדאו" הלא הוא חוף נפרד תל אביב זכה בתואר הכבוד הנכסף "הדגל הכחול" בשנת 2014. מה שמעיד על כך שהחוף עומד בסטנדרטים גבוהים הכוללים תחזוקה שוטפת ברמה גבוהה, שירותי שמירה, מתקנים משודרגים ושירותי חוף נוספים ללא תשלום.